top of page
Foto van schrijverPascal Boogaert

Wandelen in Friesland

Bijgewerkt op: 30 jul.


Wandelen in natuurgebied Skrok

In Fryslân kun je de sfeer van vervlogen tijden opsnuiven terwijl je wandelt over eeuwenoude routes zoals pelgrimspaden. Een iconisch voorbeeld is het Jabikspaad, een 130 kilometer lange pelgrimsroute die je meeneemt op een spirituele reis naar het historische stadje Nijland. Maak ook kennis met het St. Odulphuspad, een 260 kilometer lange tocht die begint in het Duitse stadje Bad Bentheim en eindigt bij de adembenemende St. Odulphuskerk in Stavoren. Ga mee wandelen in Friesland.


Met blote voeten op de bodem van de Waddenzee

Wadlopen: avontuurlijke wandeling op de zeebodem

Voor een echt pittig wandelavontuur moet je het wadlopen proberen. Trotseer de zee en ga op een tocht over de zeebodem van de Waddenzee, terwijl de zilte zeelucht je omringt. Een populaire route is de tocht van Holwerd naar Ameland, waar je 6 kilometer over de bodem van de zee aflegt. Durf jij het aan?


Water in natuurgebied De Alde Feanen

Natuurwandeling in De Alde Feanen: ontdek het ultieme natuurgebied

Voor liefhebbers van natuur biedt De Alde Feanen een betoverende wandelervaring. Verken de weelderige natuur en de uitgestrekte wateren terwijl je wandelt over het ‘Seedyksterpaad’. Deze route voert je langs weidse landschappen en brengt je dichter bij de natuur. De afstand van deze adembenemende wandeling bedraagt 12 kilometer, ideaal voor een dag vol natuurpracht.


Gracht met terrasjes in Leeuwarden

Stadswandeling in Leeuwarden: een historisch avontuur in de stad

Maak een wandeling door de eeuwenoude straten van Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Volg de City Walk-route van ongeveer 5 kilometer, die je meeneemt langs historische gebouwen, prachtige grachten en gezellige pleinen. Ontdek de veelzijdigheid van deze historische stad terwijl je geniet van architectonische pracht en lokale lekkernijen bij de vele cafés en eetgelegenheden die je onderweg tegenkomt.


Wandelen in Friesland begint in Húns 16

Met zo veel verschillende wandelervaringen, is Friesland de perfecte bestemming voor een vakantie doordrenkt van rijke geschiedenis, adembenemende natuur en gezellige activiteiten. Jouw wandelavontuur wacht op je in deze betoverende regio. Zorg ervoor dat je stevige wandelschoenen meeneemt en maak je klaar om de charmante omgeving van Friesland te verkennen.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page