top of page
Foto van schrijverPascal Boogaert

Verborgen parels: ontdek de minder bekende plekken in Friesland.

De rust van De Alde Faenen


De Alde Feanen

Tussen de drukte van alledag door biedt Nationaal Park De Alde Feanen een oase van rust. Dit minder bekende natuurgebied is een paradijs voor vogelaars en wandelaars. Maak een fietstocht langs de kronkelende paden en ontdek de verborgen schoonheid van het Friese landschap.



Het historische Dokkum


De binnenstad van Dokkum

Dokkum, bekend van de Elfstedentocht, biedt meer dan alleen winterplezier. De historische binnenstad met z’n bolwerken en stadswallen is een charmante plek voor een middagwandeling. Bezoek het Admiraliteitshuis voor een duik in de rijke geschiedenis van deze prachtige stad.



It Bûtenfjild: een weelderig paradijs


Bootjes aan de oever van It Bûtenfjild

It Bûtenfjild is een minder bekend natuurgebied waar water en land harmonieus samenkomen. Dit onontdekte stukje natuur is perfect voor een ontspannen boottocht of een kanotocht. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen om de diverse flora en fauna te bewonderen.



Kunst en cultuur in Heerenveen


Belvedere Museum in Heerenveen

Vanwege zijn sportieve bekendheid wordt Heerenveen vaak over het hoofd gezien voor zijn kunst en cultuur. Het Museum Belvédère biedt een unieke collectie van moderne en hedendaagse kunst. Sluit je dag af met een wandeling door het prachtige landgoed Oranjewoud.



Het sfeervolle Workum


Jopie Huisman museum in Workum

Workum is niet alleen één van de Elfsteden, maar ook een parel aan de IJsselmeerkust. Bezoek het Jopie Huisman Museum en ontdek de werken van deze lokale kunstenaar. De gezellige straatjes en sfeervolle pleinen maken Workum een perfecte bestemming voor een dagje uit.



Ontdek het geheim van Sloten


Dorpje Sloten in Friesland

Sloten, de kleinste van de Elfstedentocht-steden, is een verborgen parel met zijn pittoreske grachten en historische gebouwen. Wandel door de smalle straatjes en geniet van een drankje aan het water. Deze kleine stad biedt een grootse ervaring.



Een van de verborgen parels: ons vakantiehuis in Friesland

Vakantiehuis in Friesland voor de hele familie

Plan je volgende vakantie naar Friesland en ontdek deze verborgen schatten tijdens je verblijf in Húns 16.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page