top of page
Foto van schrijverPascal Boogaert

Ontdek Húns 16: jouw vakantiehuis in Friesland vol historie en comfort

Bijgewerkt op: 23 sep.


Voorkant van ons vakantiehuis in Friesland

Authentiek overnachten in Huns 16

Ben je op zoek naar een unieke vakantie-ervaring die historische charme combineert met modern comfort? Dan is Húns 16 dé plek voor jou. Ontdek waarom dit vakantiehuis al sinds 1970 een familiefavoriet is en geniet van een onvergetelijk verblijf in het prachtige Friesland.


De woonkamer van ons vakantiehuis in Friesland

Historische charme

Húns 16 is niet zomaar een vakantiehuisje in Friesland; het is een stukje levende geschiedenis. Dit authentieke vakantiehuis, gebouwd in 1842, biedt originele details zoals een bedstede, proviandkast en houten balken. Bij binnenkomst word je direct terug in de tijd gevoerd. Het huisje is al sinds 1970 in onze familie en die persoonlijke band voel je meteen.

De zonnige achtertuin

Zonnige achtertuin

Daarnaast biedt de zonnige achtertuin een adembenemend uitzicht op de uitgestrekte weilanden en de majestueuze Friese paarden. Dit alles zorgt voor een vakantie-ervaring die je nergens anders vindt.


De tot woonkeuken omgebouwde schapenstal

Modern comfort in een historische setting

Hoewel Húns 16 een historisch karakter heeft, betekent dit niet dat je hoeft in te boeten aan comfort. Het vakantiehuis beschikt over alle moderne voorzieningen die je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Denk aan een riante woonkeuken, moderne badkamers en centrale verwarming.


Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten zijn er fietsen en een surfplank beschikbaar. De rustige omgeving zorgt voor de perfecte balans tussen actieve uitjes en ontspanning. Of je nu een stel, gezin of familie bent, Húns 16 biedt voldoende ruimte en privacy.


Natuur en cultuur in de omgeving

Friesland staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Vanuit Húns 16 heb je een perfecte uitvalsbasis voor alle natuurrijke gebieden en rijksmonumenten. Zo kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen bij de vele meren en rivieren in de omgeving.


De unieke ligging van Húns 16 midden in deze natuurrijke omgeving biedt tal van mogelijkheden voor verkenningstochten. En aangezien we hier al aardig geworteld zijn, hebben we ongelofelijk veel tips voor dagtrips en activiteiten.


Bootje varen op de Bolswardertrekvaart

Activiteiten Friesland

Vanaf Húns 16 zijn er talloze activiteiten te ondernemen die je vakantie nog specialer maken. Bezoek historische steden zoals Leeuwarden en Bolsward, verken de karakteristieke dorpjes of maak een tocht over de Friese wateren. Friesland biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur of juist naar ontspanning.


Van actieve uitjes zoals fietsen en varen tot relaxmomenten in de rustige tuin van Húns 16, het kan allemaal. Dit maakt Húns 16 de ideale plek voor een veelzijdige vakantie in Friesland.

Fietsen op Terschelling

Vakantiehuis in Friesland. Boek nu je vakantie!

Of je nu een stel, gezin of familie bent, ons vakantiehuis in het hart van de prachtige provincie Friesland is de ideale setting voor een ontspannen en culturele familievakantie in Friesland.


Boek je verblijf in ons vakantiehuis en ervaar zelf waarom Húns 16 zo bijzonder is. Geniet van de unieke sfeer, de rustgevende natuur en de talrijke activiteiten die Friesland te bieden heeft.


1 weergave0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page