top of page
Foto van schrijverPascal Boogaert

Vaarroutes Friesland

Friesland biedt de meest prachtige vaarroutes. Hier zijn de vijf mooiste. Deze routes bieden een gevarieerde ervaring van het Friese landschap, cultuur en natuur. Ideaal voor zowel korte als lange vaartochten.


Zeilboot op het IJsselmeer

Elfstedentocht vaarroute

Elfstedenroute

Deze iconische route voert je langs de elf steden van Friesland. Denk aan Sneek, Leeuwarden, Franeker, Stavoren, Harlingen en Workum. Je vaart door schilderachtige kanalen en passeert oude windmolens en bruggen. Een historische en culturele ervaring.








Vaarroute klein rondje Friese meren

Klein rondje Friese meren

Een tocht van 65 kilometer die langs het Sneekermeer, Tjeukemeer, Slotermeer en Heegermeer terug naar het Sneekermeer gaat. Geniet van prachtig natuurschoon en sfeervolle havens. Onderweg zie je boeiende attracties zoals Museum Joure en historische molens.




Vaarroute De Alde Feanen

Rondje Alde Feanen

Dit rondje van 65 kilometer voert je door Nationaal Park De Alde Feanen. Hier vind je meren, veenplassen, rietlanden, moerasbossen en graslanden. Ideaal voor natuurliefhebbers en vogelaars.





Vaarroute Zuidwest-Friesland

Rondje Zuidwest-Friesland

Een route van 130 kilometer door het waterrijke Zuidwest-Friesland. Je start in Sneek en vaart langs idyllische dorpjes en steden zoals IJlst, Bolsward, Workum en Hindeloopen. Een mix van natuur, cultuur en historie. Inclusief passage door Nationaal Park De Alde Feanen.








Aquaducten vaarroute

Vaarroutes Friesland: de aquaducten

Geniet van Friesland's moderne infrastructuur met deze route. Vaar langs vijf aquaducten in het zuidwestelijk deel van de Friese meren. Je gaat onder andere door het Koudumer bos en langs het meer De Morra, zonder te hoeven wachten voor bruggen.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page