top of page
Foto van schrijverPascal Boogaert

Activiteiten in Friesland. Wat te doen in deze provincie?

Bijgewerkt op: 30 jul.


Onze familie tijdens een kaatspartij op het veld van Húns

Hé jij, wat leuk dat je op zoek bent naar meer informatie over jouw vakantie in Friesland! Wij begrijpen helemaal waarom je zo enthousiast bent om deze prachtige provincie te ontdekken. Of het nu gaat om het verkennen van historische steden, het ontspannen in de natuur of het beleven van avonturen op het water. We hebben alle activiteiten in Friesland voor je op een rij gezet.


Activiteiten in Friesland voor fietsers

Misschien ben je op zoek naar meer inspiratie over de vele activiteiten die beschikbaar zijn tijdens jouw verblijf. Wist je bijvoorbeeld dat Friesland een paradijs is voor fietsers? Er zijn talloze fietsroutes die je kunt volgen, voor zowel beginners als gevorderden. Zie hoe het landschap verandert van weelderige bossen en uitgestrekte akkers tot prachtige meren en weiden.


Fietstochtje naar een oud gebouw in Friesland

Voor watersporters

En wat dacht je van het water? Friesland is niet voor niets een paradijs voor watersporters! Of je nu wilt zeilen, surfen, suppen of zwemmen - er zijn veel mogelijkheden om een ​​frisse duik te nemen in de vele meren, rivieren en kanalen.


Kinderen springen in de Bolswardertrekvaart

Voor natuurliefhebbers

Maar als je op zoek bent naar rust en natuur, heeft Friesland ook een aantal prachtige natuurgebieden om te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en verken het groen, spot vogels en kom tot rust in het serene landschap.



Fries paard in het weiland achter ons vakantiehuis

Voor cultuurminners

En laten we het rijke culturele erfgoed van Friesland niet vergeten. Bezoek historische steden als Leeuwarden of Sneek en ontdek de fascinerende geschiedenis van de regio. Of verken de charmante dorpjes in de omgeving, waar je lokale specialiteiten kunt proeven en het dagelijkse leven van de mensen kunt ervaren.


Het Jopie Huisman museum in Workum

Voor avonturiers

Maar als je echt een onvergetelijke ervaring wilt beleven, mag je het wadlopen zeker niet missen! Voel de modder tussen je tenen en ervaar de magie van het wad. Een unieke en onvergetelijke ervaring die je nergens anders zult beleven.


Met blote voeten wadlopen

Voor rustzoekers

En vergeet niet dat jouw vakantiehuisje in Friesland wacht op je, omhuld met de charme van het oude Fryslân. Het 19e-eeuwse arbeidershuisje heeft nog steeds het originele houtwerk en een bedstee, maar garandeert ook moderne voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Geniet van het kaatsveld, de kerk en de zonnige tuin met uitzicht op de Friese paarden, terwijl je wordt omringd door de gastvrije warmte van Húns 16.


Ons vakantiehuis in Friesland in de avondzon

Zoals je kunt zien, is er genoeg te beleven tijdens jouw vakantie in Friesland. Je zult je niet vervelen en Friesland zal je betoveren met zijn authentieke charme en warme uitstraling. Mis deze kans niet om deze unieke bestemming te ervaren. Boek je verblijf in Húns 16 en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in Friesland!

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page