top of page
Foto van schrijverPascal Boogaert

Familievakantie: 5 redenen waarom Friesland de ideale bestemming is voor een familievakantie.

Ruimte en natuur in Friesland

Fietsers in Friesland

Friesland biedt ruime paden om te wandelen en fietsen met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het Gaasterland en het Lauwersmeer. In deze gebieden kun je urenlang genieten van frisse lucht en prachtige natuur. Het is ideaal voor rustige familie-uitjes. Veel groen en ruimte om te spelen. Gewoon heerlijk voor een familievakantie Friesland.



Wateractiviteiten voor het hele gezin

Familie in een sloep in Friesland

In Friesland kun je volop genieten van wateractiviteiten. Van zwemmen tot zeilen, er is voor ieder wat wils. De Sneekweek is een must-visit voor een onvergetelijke ervaring. Families kunnen hier samen plezier maken op het water. Vergeet ook niet te kanoën. Waterpret verzekerd!



Duik in de lokale cultuur

Kinderen in het Fries Scheepvaart Museum

Friesland barst van de cultuur. Bezoek historische dorpen en interessante musea die leuke kinderactiviteiten aanbieden, zoals het Fries Museum. Kinderen raken hier niet uitgekeken. Het hele gezin leert al spelend over de Friese geschiedenis. Echt boeiend voor iedereen.


Gezinsvriendelijke restaurants in Friesland

Familie op een terras in Leeuwarden

Friesland heeft veel gezinsvriendelijke eetgelegenheden waar kinderen ook kunnen spelen. Denk aan pannenkoekenhuizen en gezellige bistro’s met speelhoeken. Terwijl de ouders rustig eten, vermaken de kinderen zich prima. Eten met het hele gezin wordt zo een feestje. Genieten voor iedereen.



Bezoek een Friese boerderij

Kinderboerderij in Leeuwarden

Voor kinderen is een boerderijbezoek geweldig. Friesland biedt boerderijen waar je het boerenleven echt ervaart. Dieren voeren en tractor rijden zijn typische activiteiten. Dit is leuk én leerzaam voor jong en oud. Een dagje boerderij maakt elk gezinsuitje compleet. Beleef het zelf!



Familievakantie Friesland: verblijf in Húns 16

Familie in de woonkeuken van ons vakantiehuis in Friesland

Met zes slaapplaatsen - 8 als je de bedstede voor de kleintjes meerekent - is ons vakantiehuis in Húns de ideale bestemming voor een familievakantie.


1 weergave0 opmerkingen

コメント


bottom of page